Home » תרופות לטיפול בשפעת

תרופות לטיפול בשפעת

תרופות לשפעת

תרופות לשפעת

מדי חורף, מחלת השפעת תוקפת במלוא עוצמתה. על פי ההערכות, אחד מבין חמישה ישראלים יחלה בה, כשבמקרים לא מעטים המחלה מסתבכת (בעיקר בצורה של דלקת ריאות), ומצריכה אשפוז. כשהיא מסתבכת, התוצאה של כך היא מוות.שפעת הינה מחלה זיהומית, הפוגעת ביונקים ובעופות, ונגרמת על ידי נגיף בשם אינפלואנזה.

המחלה תוקפת את דרכי הנשימה, ומביאה לתסמינים לא נעימים דוגמת חום גבוה, כאבי גרון וראש, שיעול מסיבי, עייפות ועוד.

הטיפול במחלת השפעת, הוא חיוני, וחשוב שינתן מוקדם ככל האפשר. כיום, משמשות לצורך זה מספר תרופות עיקריות. אנחנו נתייחס במאמר זה למרכזיות שבהן, בחלוקה על פי מטרת התרופות. לגבי כל התרופות יובאו מספר דגשים חשובים.

תרופות אנטיביוטיות

שתי תרופות ותיקות במיוחד לטיפול עם נגיף השפעת הן אמנטדין ורימנטדין (תחת השם המותג פלומדין). מטרתן להפריע לנגיף בשלב בו הוא מאבד את מעטפתו החיצונית, לפני שכפול חומצת הגרעין שלו.

התרופות יעילות כנגד סוג מסוים של שפעת, אך חשוב לזכור שהן טומנות בחובן תופעות לוואי חמורות, כולל פגיעה במערכת העצבים. כמו כן, ידוע שהנגיפים האמורים פיתחו, במרוצת השנים, עמידות כנגד התרופות האלה. זו גם הסיבה שהשימוש בהן כיום אינו נפוץ במיוחד.

תרופות נוספות להתמודדות עם נגיף השפעת הן זנזמיביר (תחת שם המותג רלנזה) ואוסלטאמיביר (שם המותג טמיפלו). תרופות אלה נועדו לעכב את פעילותו של אנזים ה-Neurminidase, מה שמונע ממנו להתפשט בדרכי הריאות. בתרופות מהסוג הזה, המענה המיידי חשוב בעשרות מונים.

תופעות הלוואי בתרופות מהקבוצה הזו משמעותיות פחות מאלה הקודמות, והיעילות שלהן גדולה פי כמה. החיסרון העיקרי הוא תג המחיר, הגבוה במידה לא מבוטלת.

תרופות להקלת התסמינים

מעבר לתרופות להתמודדות ישירה עם נגיף השפעה, ישנן תרופות שהמטרה שלהן "צנועה" יותר: להקל על חוסר הנוחות הגלומה בה. תרופות אלה יהיו לרוב ללא מרשם רופא, וניתן לחלק אותן לשתי קבוצות עיקריות. הקבוצה הראשונה של תרופות להתמודדות עם תסמיני מחלת השפעת מבוססת על חומר פעיל בשם פרצטמול.

השפעתו של חומר זה היא לתקופה של ארבע עד חמש שעות, כאשר נטילה בכמויות גדולות מכך עלולות להביא לפגיעה בכבד, במצבים קיצוניים במיוחד עד לרמה של מוות. בין התרופות האלה, שנלקחות לרוב בצורה של כדורי בליעה, ניתן למנות שמות מוכרים דוגמת דקסמול, אקמול, קולדקס ופארמול.

קבוצה נוספת של תרופות מבוססת על חומר פעיל בשם איבופרופן, אשר השפעתו על הגוף גדולה יותר: היא עומדת על פרק זמן של כשמונה שעות. את התרופות האלה חייבים ליטול גם כן בכמויות שהוגדרו, וזאת מכיוון שנטילה מופרזת עלולה להשפיע לרעה על רירית הקיבה. את התרופות, ביניהן אדוויל ונורופן, יש לקחת רק לאחר ארוחות.

ואיך אפשר בלי תרופות הסבתא?

השכיחות הגבוהה של השפעת הביא לכך שכיום ניתן למצוא עשרות טיפולים אלטרנטיביים להתמודדות איתה: אין להם כל בסיס מחקרי, אבל אינספור אנשים יוכלו להישבע שהם סייעו להם להתמודד בהצלחה עם המחלה. פעם, תרופות אלה עברו מפה לאוזן, כיום אפשר למצוא אותן, איך לא, באתרי אינטרנט שונים.

חיפוש פשוט באינטרנט יאפשר בוודאי להיחשף לעשרות שיטות מהסוג הזה. יש המליצים על יצירת תערובת של חלב ותאנים, בעוד אחרים על ערבוב של כוס יין אדום, מיץ סחוט מחצי לימון ודבש. הג'ינג'ר, מרכיב מרכזי ברפואה האלטרנטיבית, נכנס אף הוא לתמונה, בצורה של תערובת שלו ושל מיץ לימון טרי.

תערובת מומלצת נוספת כוללת בתוכה חצי כפית גבש, וחצי כף כורכום. וכמובן שניתן למצוא עוד דוגמאות רבות של טיפולים.

ראו גם:

סקירת מוצרים לטיפול בכאבים

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033651

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר